Over ons

Interieur en decoratie

Hallo, mijn naam is Jana en ik heet je van harte welkom op mijn blog. Ik ben al heel mijn leven lang gefascineerd door de wereld van interieur en decoratie. Toen het tijd was om mijn beroepsleven uit te stippelen, was de keuze van binnenhuisarchitecte dan ook snel gemaakt. Nu heb ik ook op het internet een eigen plekje waar ik mijn passie met de wereld kan delen. Ik hoop mijn lezers wegwijs te maken in verschillende stijlen en hoe je ze op een professionele manier toepast in je eigen woning. De artikels die ik schrijf zijn ideaal leesvoer voor wie net als ik gebeten is door interieur en decoratie!

Zoeken

Recente artikelen

  • [QA] Wooninterieur: tegels houtlook 1 december 2017

    Een van de belangrijkste nieuwe trends in de woninginrichting van de afgelopen jaren is de opkomst van po

  • Woon interieur 9 november 2017

    De keuze van de keukentegels speelt een sleutelrol bij de afwerking van jouw woning. De vloer moet resist

  • Interieur en decoratie: wandtegels 25 augustus 2017

    De juiste keuze maken voor uw wandtegels In principe kunnen alle vloertegels ook gebruikt worden als wand

Archief

Interieur en decoratie

Woon interieur

by Anita May

De keuze van de keukentegels speelt een sleutelrol bij de afwerking van jouw woning. De vloer moet resistent zijn tegen vlekken, vallende voorwerpen, enzovoort. De tegels kunnen ook gebruikt worden om bepaalde werkoppervlakken te beschermen. 

Keukentegels moeten bijzondere eigenschappen hebben

De tegels moeten hoge mechanische en chemische eigenschappen hebben. Inderdaad, de keukentegels ondergaan heel wat invloeden van buitenaf. Het is vooral belangrijk dat de tegels en de voegen waterdicht zijn. Op die manier kun je vermijden dat de voegen en de vloeren veel vet en vuil opnemen. Ze moeten ook resistent zijn tegen vallende voorwerpen. Je moet er ook rekening mee houden dat ze vaak moeten schoongemaakt of geschrobd worden en daarbij verschillende detergentia gebruikt worden.

Voor- en nadelen

Het voordeel van keukentegels is dat geen enkele andere vloerbedekking zoveel positieve eigenschappen heeft als specifieke keukentegels. Deze tegels voldoen aan de noodzakelijke kenmerken. Ze zijn slijtvast, hebben een lange levensduur, een hoge weerstand tegen schokken, vlekken en agressieve reinigingsproducten. Bovendien zijn ze onderhoudsvriendelijk. Dit is heel belangrijk in de keuken, waar vuil en vet geƫlimineerd moeten worden. Een nadeel kan zijn dat je, rekening houdend met de investering, de tegels niet snel zal vervangene. Je zult er een hele tijd mee moeten leven.

Keukentegels in porselein

Porseleinen tegels voldoen perfect aan de eisen die besteld worden aan het betegelen van jouw keuken. Ze zijn een betere keuze dan natuursteen, beton of leisteen. Porseleinen tegels passen in praktisch alle stijlen, van de meest eigentijdse stijl tot de meest sobere. Zowel bij de geglazuurde porseleinen tegels als bij de ongeglazuurde aardewerken tegels zijn er vele kleuren, structuren en formaten mogelijk. Momenteel zijn de porseleinen tegels met een houtlook heel trendy. Je kunt jouw keukentegels ook kiezen op basis van het type keuken dat je hebt. Als je een open keuken hebt, is het raadzaam dezelfde vloertegel te kiezen als die van de hoofdruimte, om het gewenste ruimte effect niet te verbreken. Je kunt ook gaan voor keukentegels die minder specifiek en discreter zijn, om op te gaan in de stijl van de eetkamer of de woonkamer.

Keukentegels gebruiken als wandtegel en voor het keukenblad

Vaak worden keukentegels gebruikt tegen de muren en op de werkbladen. Het is een perfecte muurbekleding voor de keuken waar ook vet en vlekken tegen de wand terechtkomen. De wand kan gedecoreerd worden met formaten die een beetje verschillen van de vloertegels en in een andere kleur. Alles is een kwestie van smaak. Het is vooral belangrijk dat de leverancier je goed informeert over de kenmerken van de tegels. Op die manier kun je een duurzame keuze maken zonder veel onderhoudswerk. Voor meer informatie spreek met Van Lankveld Keuken en Interieurbouw.

Delen