Over ons

Interieur en decoratie

Hallo, mijn naam is Jana en ik heet je van harte welkom op mijn blog. Ik ben al heel mijn leven lang gefascineerd door de wereld van interieur en decoratie. Toen het tijd was om mijn beroepsleven uit te stippelen, was de keuze van binnenhuisarchitecte dan ook snel gemaakt. Nu heb ik ook op het internet een eigen plekje waar ik mijn passie met de wereld kan delen. Ik hoop mijn lezers wegwijs te maken in verschillende stijlen en hoe je ze op een professionele manier toepast in je eigen woning. De artikels die ik schrijf zijn ideaal leesvoer voor wie net als ik gebeten is door interieur en decoratie!

Zoeken

Recente artikelen

  • [QA] Wooninterieur: tegels houtlook 1 december 2017

    Een van de belangrijkste nieuwe trends in de woninginrichting van de afgelopen jaren is de opkomst van po

  • Woon interieur 9 november 2017

    De keuze van de keukentegels speelt een sleutelrol bij de afwerking van jouw woning. De vloer moet resist

  • Interieur en decoratie: wandtegels 25 augustus 2017

    De juiste keuze maken voor uw wandtegels In principe kunnen alle vloertegels ook gebruikt worden als wand

Archief

Interieur en decoratie

[QA] Wooninterieur: tegels houtlook

by Anita May

Een van de belangrijkste nieuwe trends in de woninginrichting van de afgelopen jaren is de opkomst van porseleinen en keramische tegels met houtlook. Dit soort tegels is al enige tijd beschikbaar, maar is pas onlangs in de gunst gekomen bij trendsetters. Dit komt grotendeels door de sterk verbeterde technologieën die het houteffect realistischer dan ooit maken.


Wat is een tegelvloer met houtlook?

Zoals je misschien al geraden hebt, is het gewoon een vloer met tegels die op hout lijken. Veel van deze tegels met houtlook zien er zo echt uit dat het met blote oog bijna onmogelijk te zien is of het hout is of niet. Dankzij de technologische vooruitgang en de innovatieve productieprocessen, hebben tegels met houtlook een detailniveau dat vroeger niet realiseerbaar was. Dit soort tegels weerspiegelt het uiterlijk van met de hand geproduceerde hardhouten vloeren.


Kwaliteit en duurzaamheid

De meeste tegels met houtlook zijn ontworpen met een focus op kwaliteit en duurzaamheid, waardoor ze perfect geschikt zijn voor elke kamer. Ze kunnen gebruikt worden in commerciële en residentiële projecten. In tegenstelling tot hout, kunnen porseleinen en keramische tegels met houtlook gebruikt worden in vochtige ruimtes, waaronder keukens en badkamers. Er zijn ook andere voordelen. Porseleinen tegels met houtlook zijn gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden dan echt hout. Dankzij geavanceerde productietechnieken zijn ze duurzaam genoeg om er lang van te genieten.


Een stijl voor elke smaak

De meeste tegelproducenten bieden een uitgebreide selectie tegels met houtlook die voldoen aan de uiteenlopende behoeften van de klanten. Of je nu modern, rustiek of traditioneel bent, met de tegels met houtlook zul je de meest creatieve ontwerpen kunnen realiseren. Wanneer je die stijl combineert met het brede scala aan beschikbare kleuren en formaten, zijn de ontwerpmogelijkheden bijna eindeloos.


Een brede selectie

Wat fantastisch is aan de nieuwe rage voor tegels met houtlook is dat er heel veel verschillende tegelseries zijn die bijna elke soort hout authentiek kunnen nabootsen. Van tegels met een textuur die lijkt alsof ze met de hand gegraveerd is, tot volledig glanzende texturen, alles is beschikbaar. Er zijn allerlei kleurtonen in de tegels met houtnerf. Een groeiend aantal fabrikanten produceert tegels die traditioneel en artistiek parket nabootsen. Dit is een perfecte keuze als je van een vloer houdt met geometische patronen, iets wat momenteel erg populair is. Een voordeel in vergelijking met hout is dat je gemakkelijk verschillende tegelformaten of types kunt mixen en matchen om bepaalde patronen de creëren of om een ruimte af te bakenen. Sommige trendsetter promoten ook het idee om keramische tegels met houtlook te combineren met een accentmuur om een unieke look te creëren.

Kijk voor tegels met een houtlook, betonlook en voor tegels voor in de woonkamer op Tegeloutlet Purmerend.

Delen